Altijd behaaglijk

Extravert: Gasvrij verwarmen, koelen en warm water

28 juni '19

ZON ontwikkelt duurzame energieoplossingen en voorziet ook Extravert van een duurzame en gasvrije warmte- en koudevoorziening. We vertellen je graag wat dat inhoudt voor de woningen in Extravert.

image alt

Verhoogd wooncomfort met vloerverwarming en koeling

In jouw woning wordt een warmtepomp met boilervat geplaatst, deze wordt gevoed door bronenergie van ZON. In de winter verwarmt dit systeem de woning door energie te onttrekken aan de bron en zomers wordt de woning met de bron gekoeld. De warmte of koude wordt gelijkmatig afgegeven via leidingen in de vloer. Het systeem heeft als voordeel dat er geen radiatoren gebruikt worden die voor luchtcirculatie zorgen en zo stof door de woning verspreiden. Dit resulteert in een gezond binnenklimaat met een gelijkmatige temperatuurverdeling. Een veranderend klimaat en betere isolatie vergroten de behoefte tot koeling in woningen. In de zomer kan bronwater worden gebruikt om de woning op een comfortabele temperatuur te houden. De warmte die aan de woning wordt onttrokken wordt opgeslagen in de bodem voor gebruik in de winter.

Warm water capaciteit

De warmtepomp voorziet je ook van warm water. De capaciteit van het warme tapwater wordt mede bepaald door de grootte van het buffervat. Indien je in een relatief kort tijdsbestek veel warm water wilt gebruiken, bijvoorbeeld via een regendouche of bad, raden wij je aan de capaciteit van het buffervat tegen een meerprijs te vergroten. 

Vloerafwerking

De woning wordt via de vloer op temperatuur gehouden. De vloerbedekking moet de warmte die via de vloer in de woning komt, door kunnen geven.

Duurzaam en toekomst bestendig

De energievoorziening van Extravert is volledig elektrisch. Jouw woning verbruikt geen gas en is energiezuinig, dat maakt de woning toekomstbestendig. De energievoorziening wordt beheerd en onderhouden door ZON. Als voortrekker op het gebied van gasvrij verwarmen, heeft ZON ruim 10 jaar ervaring met het ontwikkelen en beheren van duurzame energievoorzieningen. Voor jou betekent dat betrouwbaar beheer zonder zorgen.

Heldere tarieven

Je betaalt aan ZON een vastrecht voor het gebruik van bronenergie. Daarnaast betaal je een huurbedrag voor het gebruik en het onderhoud van de warmtepomp. Wat dat huurbedrag precies is, wordt bekend, wanneer de verkoop is gestart. De benodigde elektriciteit voor de warmtepomp is voor jouw eigen rekening en afhankelijk van de hoeveelheid warmte en warm water die je gebruikt.

Reguliere installatie

  • Ruimte innemende radiatoren
  • Warme luchtstromen en dwarrelend stof
  • Alleen verwarming en warm water
  • Gasverbruik

ZON installatie

  • Meer woonruimte door het ontbreken van radiatoren
  • Gelijkmatig klimaat zonder lucht- en of stofstromen
  • Verwarming, warm water, geruistloze comfort koeling
  • Duurzame bodemenergie
  Lees al het nieuws
  Bekijk het woningaanbod