De voordelen op een rijtje

18 maart '19

We hebben de 10 voordelen van nieuwbouw voor je op een rijtje gezet. Handig, dachten wij. Je koopt immers niet elke dag een appartement en bij het nemen van een dergelijke belangrijke beslissing is goede informatie onmisbaar.

1. Nieuw is zorgelozer

Een nieuwbouw appartement is een woning zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Van een oud huis kun je slaaf zijn omdat er altijd wel wat te doen is, van een nieuwe woning bent je altijd de baas. Ja, van een nieuwbouwhuis kun je eigenlijk maar drie dingen doen. Genieten, genieten en genieten.

2. Nieuw is energiezuiniger

Je let waarschijnlijk op het brandstofgebruik als je een nieuwe auto zoekt. En op het energieverbruik van je nieuwe koelkast. Waarom zou je dat niet doen nu je een woning wilt kopen? Auto’s zijn de laatste 20 jaar veel zuiniger geworden. Computers veel sneller. Maar ook de bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouw appartement is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouw appartement van nu standaard energielabel A (tot voor kort spraken we ook over A+ en A++, nu is dit een A-label).

3. Nieuw is voordeliger

Als koper van een nieuwbouw appartement heb je een aantal financiële meevallers. Bij de koop hoef je bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting te betalen en qua energiekosten ben je met een nieuw, duurzaam appartement per jaar goedkoper uit. Iedereen praat tegenwoordig over bezuinigen. Wie dat wil, kiest nieuwbouw.

4. Nieuw is stiller

Voor veel mensen is hun huis een plek om tot rust te komen. Even weg uit de drukte en hectiek van alledag. Zeker in een nieuwbouw appartement kun je dat volop doen. Hier kun je heerlijk genieten van het leven zonder dat je last heeft van uw buurman die weer piano speelt. Of probeert te spelen. Dankzij de modernste isolatie kun je in een nieuwbouwappartement iets horen wat in een druk land als Nederland zeer weldadig kan zijn. De stilte.

5. Nieuw is duurzamer

Voor een nieuw huis worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Duurzaam geproduceerd hout, bijvoorbeeld. Als een beter milieu bij jezelf begint, begint het ook bij je woning.

6. Nieuw is veiliger

Nieuwbouwappartementen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm. En met het modernste, inbraak werende hang- en sluitwerk. Tot de vele mensen die toegang hebben tot een nieuw huis behoren niet de inbrekers. Onze nieuwbouw appartementen voldoen aan de modernste veiligheidseisen.

7. Nieuw is aangenamer

‘Oude huizen zijn sfeervolle huizen’ hoor je weleens. Maar er bestaat ook een variant op die uitspraak. ‘Oude huizen zijn koude huizen.’ In de winter zijn ze niet warm te krijgen en in de zomer juist niet koel. Nieuwbouw appartementen daarentegen kenmerken zich door een aangename temperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ze zijn voorzien van extra isolerend glas. Daken, muren en gevels zijn veel beter geïsoleerd dan die van oudbouwhuizen en vaak hebben nieuwe woningen vloerverwarming.

8. Nieuw is bloemrijker

Een nieuwbouw appartement van BPD is een huis in een prettige leefomgeving. Want naast de ontwikkeling van huizen zijn we ook verantwoordelijk voor de inrichting van het gebied waarin ze staan. Dat doen we natuurlijk samen met anderen; bij voorkeur op basis van de wensen van toekomstige bewoners. Zo komen we tot buurten die fijn, veilig en comfortabel zijn. Met voldoende openbaar groen, speelplaatsen, scholen, winkels, voldoende parkeerplaatsen en een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

9. Nieuw is persoonlijker

Wie een nieuwbouw appartement koopt, heeft alle vrijheid van de wereld. Je kiest je eigen badkamer en je eigen keuken. Een oud huis wordt nooit helemaal van jou. Of in elk geval, het duurt jaren voor je dat bereikt. Je blijft breken en verbouwen om het precies op maat en smaak te krijgen. Al zou het natuurlijk kunnen dat die knalrode badkamertegels met hun felblauwe bloemen rond 2035 weer helemaal in de mode zijn.

10. Nieuw is van jezelf

Nieuw is nieuw. Nieuw is een gevoel van fris, puur, mooi. Een nieuwbouwhuis is ongetast, een onbeschreven blad. Het heeft geen geschiedenis en doet niet denken aan de smaak of keuzes van vorige bewoners. Nieuw is écht helemaal van jezelf. Een nieuwbouw appartement heeft alleen een toekomst. Jouw toekomst.

Bij wie kan ik terecht voor vragen? Contact
Bekijk de woningen Woningaanbod